Lerenvliegen @ aero-kiewit

Voel je het kriebelen om ook te leren vliegen?

Droomt u van rust, ruimte, wolken, reizen, mooie weidse zichten, de vrijheid van een vogel beleven, uw horizonten verleggen…een vliegtuig besturen! Deze droom kan werkelijkheid worden. Het kan en is haalbaar. Ontdek het hier!

Als ATO-322 biedt Aero-Kiewit vzw volgende door het Bestuur der Luchtvaart erkende opleidingen aan: PPL, LAPL, VFR Night, Banner towing, Glider Towing en Aerobatics. 

Vliegen gevaarlijk?

Vliegangst komt meestal voort uit een subjectief gevoel van onveiligheid. Het is onomstotelijk bewezen dat vliegen veel en veel veiliger is dan het autoverkeer. De kleine vliegtuigjes zijn ook niet onveiliger dan hun grotere broers. Maar we denken nu eenmaal te weinig rationeel na, zowel bij het instappen in een auto, als bij het aan boord gaan van een vliegtuig. Het feit dat de media (te)veel aandacht besteden aan vliegincidenten werkt dit gevoel nog in de hand.

Zelf vliegen, ook als ik een bril draag?

Wie een bril of lenzen draagt zal daar meestal geen enkel probleem mee ondervinden en moeiteloos goedgekeurd worden bij de periodieke medische keuringen.

Duur?

Ook de prijs hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Veel leden van onze club besteden op jaarbasis aan hun vlieghobby evenveel als een verstokte roker aan zijn dagelijkse portie sigaretten. Dikwijls staart men zich blind op het uit te geven bedrag om tot de uiteindelijke vliegvergunning te komen. Dat kan soms aardig oplopen, maar vergeet niet dat de uitgaven slechts geleidelijk gebeuren, en verspreid zijn over maanden of zelfs jaren die men er normaal over doet om die vergunning te behalen. En toch ook niet onbelangrijk: het plezier van het vliegen begint reeds…bij de eerste les!

Theoriecursus sportvliegen (PPL) en ultra light motorized (ULM)

De theoriecursus gaat dit jaar van start in oktober, de eerste week na de herfstvakantie. Iedereen die zich ingeschreven heeft wordt per email op de hoogte gehouden. De theorielessen zullen waarschijnlijk doorgaan in het pilotenlokaal van Aero-Kiewit, telkens op woensdag- en vrijdagavond van 20 tot ca. 22.30 uur, en dit gedurende een 30-tal weken. (einde cursus voorzien op einde juni, op voorwaarde natuurlijk dat we geen of niet teveel hinder zullen ondervinden van eventuele maatregelen in het kader van de Corona pandemie). Tijdens vakantieperiodes (Allerheiligen-, Kerst-, Krokus- en Paasvakantie) worden er geen lessen gegeven. Kostprijs voor deze theoriecursus: 395 euro waarvan, na het slagen voor het intern proefexamen, 250 euro zal worden teruggestort op jouw provisierekening. Voor de aankoop van een volledig pakket cursusboeken dient een bijkomend bedrag van 130 euro betaald te worden. Voor het volgen van de ‘theoriecursus’ te Aero-Kiewit dien je geen lid te zijn van Aero-Kiewit vzw. Het is tevens absoluut een "must" dat ook kandidaat ULM-piloten deze cursus volgen! Ondanks dat ULM'ers in Brussel enkel een examen reglementering dienen af te leggen is het noodzakelijk dat men over het volledig pakket dient op de hoogte te zijn. Ook de deelnemers aan de cursus van vorige jaren, die tot op heden niet-geslaagd zijn, of onvoldoende de lessen hebben kunnen meevolgen, kunnen (gratis) de cursus opnieuw volgen of verder doen aan de theoriecursus.

Hou er wel rekening mee dat gezien de huidige uitzonderlijke omstandigheden het nog altijd kan zijn dat er tijdelijk voorwaarden kunnen opgelegd worden tijdens het volgen van de lessen, zoals bvb. het ten alle tijde op een correcte manier dragen van mond/neusmaskers, de afstandsregel respecteren en de nodige handhygiene handhaven. Dit zowel tijdens de lessen als tijdens de pauze. Deze maatregelen zullen strikt toegepast worden!

Up-to-date informatie van praktische aard en inschrijvingen voor de theorielessen vind je op deze pagina.

Dus ook ik kan leren vliegen?

Ja, iedereen kan leren vliegen en met wat doorzettingsvermogen, geduld en tijd kan je piloot worden. Op het vliegveld van Aero-Kiewit bieden we twee verschillende soorten opleidingen aan. Wil je vliegen met een motorvliegtuig en je PPL brevet halen? Dat kan! Wil je vliegen met een licht motorvliegtuig en ULM-piloot worden? Dat kan! Ontdek het op de pagina's voor respectievelijk PPL en ULM uit het menu.

De verantwoordelijke voor onze opleidingen is voorzitter Frank Sterkmans (+32 478 94 81 80) bijgestaan door:

Voor bijkomende informatie kan u steeds een van bovenstaande verantwoordelijken contacteren.

Aero-Kiewit vzw. All rights reserved | Powered by Manol Networks