Informatie voor omwonenden

Aero-Kiewit is zeer begaan met de communicatie met onze omwonenden. Op deze pagina trachten we een inzicht te geven in de vliegbewegingen die plaatsvinden rond het vliegveld. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om in contact te treden bij eventuele overlast.

Koninklijke Vliegclub Aero-Kiewit vzw is niet enkel het oudste vliegveld van België, het is ook een volledig erkende vliegschool waar toekomstige piloten hun opleiding kunnen genieten in een ontspannen, vriendschappelijke sfeer. Naast de theoretische lessen bestaat de opleiding uiteraard ook uit het vliegen zelf.

Zowel de opleidingsvluchten als ook iedere gewone vlucht die op op vliegveld plaatsvindt, is gebonden aan enkele duidelijke regels. Net als op ieder ander vliegveld, dient een vliegtuig bepaalde aanvliegroutes (het "circuit") te volgen. Door de afspraken van de routes na te leven is een veilig luchtruim rond het vliegveld gegarandeerd. Aankomende vliegtuigen vervoegen het circuit alvorens te landen. Daarnaast zullen er frequent opleidingsvluchten zijn die zich enkel in het circuit verplaatsen zonder het luchtruim te verlaten. Dit gaat dan voornamelijk om lesvluchten waarbij de leerling-piloot in de trainigsfase van het opstijgen en landen zit.

Onderstaande afbeelding illustreert met de witte lijn de routes die motorvliegtuigen volgen. De oranje lijn wordt gevolgd door zweefvliegtuigen.

Vliegtuigen die zich in het circuit bewegen zijn gebonden aan een aantal praktische regels rond vlieghoogte en snelheid.
Hiermee wordt de geluidshinder voor de omwonenden tot een minimum beperkt.

Mocht u ondanks onze inspanningen toch geluidshinder ervaren, dan vragen wij u vriendelijk om onderstaand formulier gedetailleerd in te vullen. Op deze manier komen uw zorgen bij de juiste personen terecht en kunnen we in gesprek gaan.

Aero-Kiewit vzw. All rights reserved | Powered by Manol Networks